Kalp Anahtarlık Nasıl Yapılır-Resimli anlatım

Kalp Anahtarlık Nasıl Yapılır-Resimli anlatım

Merhabalar,
Tarifini internette görüp çok beğendiğim bir kalp anahtarlık yapılışını paylaşmak istiyorum sizlerle.
Hem yazılı hem şemalı hem de resimli bir anlatım olacak.

Gerekli malzemelerimiz:
–  Çeşitli renklerde iplik
–  Dekoratif düğme
–  Kurdele
–  İğne,iplik
–  Tığ
İsteyenler şemadan da yapabilirler.

1- Öncelikle 4 zincir çekip ilk zincir içerisine aşağıdaki sırayı yapıyoruz.

 3 üçlü trabzan, 4 ikili trabzan, 1 üçlü trabzan, 4 ikili trabzan,3 üçlü trabzan, 2 zincir çekip ilmek kaydırma ile bağlıyoruz.

2-  2 sıkiğne(zincirlerin içine), (aynı yere 3 ikili trabzan)*3 kere, 3 ikili trabzan,aynı yere 2 ikili trabzan,aynı yere(1 ikili trabzan,1 üçlü trabzan,1 ikili trabzan), 3 ikili trabzan,(aynı yere 3 ikili trabzan)*3 kere,1 sıkiğne,1 ilmek kaydırma.

3- 2 sıkiğne. aynı yere(1 sıkiğne,2 tekli trabzan),(aynı yere 2 ikili trabzan)*8 kere,5 ikili trabzan,aynı yere 2 ikili trabzan, aynı yere(1 ikili trabzan,1 üçlü trabzan,1 ikili trabzan),aynı yere 2 ikili trabzan,5 ikili trabzan,(aynı yere 2 ikili trabzan)*8 kere, aynı yere(2 tekli trabzan,1 sıkiğne),1 sıkiğne,1 ilmek kaydırma ve ipi zincirin içinden çekip kesiyoruz.

Resimlerde gösterdiğim gibi ipliği gizliyoruz.

Üstündeki ilme kaydırmaları yapmak için öncelikle tığımızı belirlediğimiz yere sokup ipi alttan çekerek resimlerdeki gibi ilmek kaydırma yapıyoruz.

Sonuncu kaydırmayı resimlerdeki gibi gizliyoruz. Bu tekniği bu tarz işlerde kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ben öğrendiğim günden beri uyguluyorum 🙂

Bu şekilde oluşturduğumuz iki parçayı resimdeki gibi aynı ilmekleri bir araya gelecek şekilde hizalayın. Ben ucundan başladım, ama tavsiyem kalbin orta kısmından başlayın. Mor olan kalbi o şekilde yaptım daha çok içime sindi.

Ve zincir çekerek parçaları birleştiriyoruz. Kalbin orta kısmına geldiğimizde istediğimiz uzunlukta zincir çekip ilmek kaydırma ile bağlayıp devam ediyoruz.

Az bir boşluk kala içini doldurup kapatıyoruz ve yine ipliği gizlemek için yukarıda bahsettiğim yöntemi kullanıyoruz.

Başlangıç ipliğinin ucuyla düğüm atıp kalbin içine gizliyoruz.

Küçük çiçeği yapmak için;
3 zincir çekip ilk zincirin içini şu şekilde dolduruyoruz:
2 ikili trabzan,2 zincir,1 ilmek kaydırma, (2 zincir,2 ikili trabzan,2 zincir 1 ilmek kaydırma)* 4 kere

Son olarak çiçeğimizi ve düğmemizi dikiyoruz,çiçeğim üzerinden kurdeleyi geçirip fiyonk yapıyoruz.
Ve anahtarlığımız hazır..
İster kendiniz kullanın isterseniz hediye edin 🙂
Kolaylıklar diliyorum..
Sevgiler…

COMMENTS

No comments yet. Be the first!

MAKE A COMMENT